MERSİN / YENİŞEHİR - Değirmençay İlkokulu

Ara

Milli Eğitim Bakanlığının 'Yüz Yüze 100 Çocuk Oyunu' ve Yenişehir Milli Eğitim Müdürlüğümüzün 'Geleneksel Oyunları Yaygınlaştırma' projeleri kapsamında kardeş okulumuz Gazi Anaokulu'nun da desteğiyle okul bahçemize 7 farklı oyun alanının çizim ve boyaması yapılıp öğrencilerimizin psikomotor, duygusal, bilişsel, dil ve sosyal gelişimine katkı sağlayacak unutulmuş ya da unutulmaya yüz tutmuş oyunları gelecek nesillere aktarmasına katkıda bulunmak amaçlanmıştır.

Ara

Öğrencilerimizle birlikte "Atatürk" filmini izlemek üzere sinema etkinliği gerçekleştirdik.

Ara

Milli Eğitim Bakanı Sayın Yusuf TEKİN tarafından 1 Kasım 2023 tarihinde tanıtımı yapılan "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

Kas

Cumhuriyetimizin 100.yılını coşkuyla kutladık. Bu değerli mirası bize bırakan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını sevgi, şükran ve hasretle anıyoruz. Yaşa Cumhuriyet

Eyl

"İlköğretim Geleceğin Temelidir."

İlköğretim Haftası etkinlikleri kapsamında okulumuzda öğrencilerimizle coşkulu bir program gerçekleştirdik.

Eyl

2023-2024 Eğitim Öğretime hazırlık kapsamında okulumuzu yeni görünümüne kavuşturduk. Öğrencilerimizin sağlıklı bir ortamda eğitim görmelerini sağlayacak bu çalışmalarda desteklerini esirgemeyen Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Yenişehir İlçe Belediye Başkanlığımıza öğretmen,öğrenci ve velilerimiz adına şükranlarımızı sunuyoruz.

Nis

Haydi Çocuklar! Gün sizin gününüz. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızın 103.yılını coşkuyla kutladık.

Nis

“Okumadan geçen bir gün, yitirilmiş bir gündür.”

Kütüphaneler Haftası kapsamında öğrencilerimiz tarafından çeşitli etkinlikler düzenlendi.